UNDVIK TRAFIKKAOS MED NY APP

Trafiken.nu är en tjänst med samlad information om trafiken i Stockholms- och Göteborgsområdet. Syftet är att göra resandet så smidigt som möjligt oavsett om du åker bil, motorcykel, promenerar, cyklar eller åker kollektivt.

Utmaning

Trafiken.nu är en del av Trafik Stockholm respektive Trafik Göteborg. Tjänsten har funnits tillgänglig sedan tidigare via en webbtjänst.

Detta begränsade dock tillgängligheten till informationen för resenärerna samtidigt som det fanns önskemål om en mer ”proaktiv” tjänst som kan meddela användarna i förväg om störningar och trafikhändelser på den tänka resvägen.

Lösning

Trafik Stockholm och Trafik Göteborg valde att upphandla utvecklingen av en app som ska fungera som ett komplement till webbtjänsten. Sigmas anbud valdes ut som det bästa i upphandlingen och Sigma fick därmed i uppdrag att utveckla och därefter förvalta appen.

Två separata appar utvecklades för Trafiken.nu Stockholm respektive Trafiken.nu Göteborg – båda med stöd för både iOS och Android. Via apparna kan användarna få tillgång till all information i webbtjänsten som köer, olyckor, vägarbeten, trafikkameror, väglag och pendelparkeringar. Dessutom lades ny funktionalitet till för att prenumerera på notiser i de områden användaren reser i och därmed göra det möjligt att få meddelande om störningar och trafikhändelser som kan komma att påverka resan.

Resultat

Med de nya apparna på plats kan Trafik Stockholm och Trafik Göteborg ge resenärerna tillgång till den information de hade efterfrågat. Första veckorna laddades apparna ner av tusentals användare och detta redan innan de planerade marknadsföringskampanjerna hade dragits igång.

circle-image.jpg

Vill du veta mer om våra lösningar?

Niclas Gustafsson
niclas.gustafsson@sigma.se
+46 702 127 530

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se

Nu har Sigma IT blivit Nexer – framtidens techbolag. Med digital spetskompetens inom strategi, teknik och kommunikation skapar vi framtiden redan idag. Som kund hos oss ligger du alltid steget före.