BESIKTNINGSSYSTEM SOM DET GÅR ATT LITA PÅ

 

DEKRA är ledande i Europa inom bilbesiktning med verksamhet i ett femtiotal länder över hela världen och utför fler än 26 miljoner bilbesiktningar varje år. För DEKRA i Sverige så är ett tillförlitligt och välfungerande boknings- och besiktningssystem ett måste för den dagliga operativa verksamheten.

Case_Dekra

Utmaning

I och med att boknings- och besiktningssystemet är en central del av verksamheten så är kraven på tillförlitlighet och funktionalitet höga. Det skall alltid vara tillgängligt och all funktionalitet skall vara grundligt testad och fungera utan fel. Samtidigt är det viktigt att ny funktionalitet snabbt kan adderas för att möta nya lagkrav samt önskemål från verksamheten och kunderna.

DEKRA sökte en leverantör som kunde ansvara för support, förvaltning och vidareutveckling av deras boknings- och besiktningssystem. Det krävdes en partner med erfarenhet av liknande applikationer, med ett stort fokus på kvalitet och med tillräcklig kapacitet för att kunna möta kravbilden.

Lösning

DEKRA valde Sigma som sin leverantör av applikationsförvaltningen. Ett skräddarsytt kundteam sattes samman baserat på de behov av specialister, erfarenhet och kapacitet som krävdes. Till detta etablerades en struktur för roller och ansvarsfördelning, rutiner för operativ och strategisk ledning, verktyg för planering och uppföljning samt SLA för att definiera tillgänglighet och svarstid.

Resultat

Med Sigma som partner inom applikationsförvaltning har DEKRA säkerställt att deras boknings- och besiktningssystem tillhör de mest tillförlitliga och moderna i branschen. Man ser positiva effekter hos den egna personalen som lyfter fram systemet som väldigt stabilt och en av fördelarna med att jobba hos DEKRA. Att det även finns ett stort externt intresse för systemet märks då det är många som är nyfikna och gärna vill veta mer.

- Varför vi valde Sigma? Vi upplever Sigma som strukturerade och proffsiga, de ser till att det funkar helt enkelt, säger Staffan Grandin, teknisk chef och kvalitetschef på DEKRA Automotive.

circle-image.jpg

Vill du veta mer om applikationsförvaltning?

Jesper Valfridsson
jesper.valfridsson@sigma.se
+46 768 47 83 83

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se

Nu har Sigma IT blivit Nexer. Med digital spetskompetens skapar vi framtiden redan idag. Vi förvandlar visionära idéer till konkreta strategier. Som kund hos oss ligger du steget före