MÖTA NYA KUNDBEHOV

Aros Kapital är ett finansbolag som sedan starten 2004 erbjuder sina kunder olika former av företagsfinansiering inom factoring, kredithantering, företagslån och inkasso. 

Utmaning

Aros Kapitals IT-system för deras tjänster factoring, inkasso och utlåning var inte tillräckliga, med avseende på de krav som ställdes i och med att verksamheten stod inför en kraftig expansion. Det var inte möjligt att erbjuda kunderna de tjänster de ville ha tillräckligt snabbt. De befintliga systemen var inte tillräckligt flexibla samtidigt som anpassningar tog alldeles för lång tid, om de ens var möjliga att göra.

 

Aros Kapital önskade flexibla system som kunde möta behoven hos både stora och mindre företag, där kunderna själva kunde ange hur de ville att tjänsterna skall sättas upp istället för att systemen skulle styra leveransen. Det var också viktigt med användarvänlighet för att göra systemen intuitiva och enkla att arbeta med.

Lösning

Aros Kapital valde att utveckla nya skräddarsydda system för factoring, inkasso och utlåning med hjälp av Sigma. Dessa utvecklades som webbaserade system där stor vikt lades på användarvänlighet med olika gränssnitt för handläggare och kunder. Utvecklingen genomfördes i ett nära samarbete mellan Aros Kapital och Sigma.

Framgångsfaktorerna låg i det nära samarbetet och det iterativa arbetssättet med täta avstämningar för att säkerställa varje steg i utvecklingen. Och självklart var stor branschkunskap och djup teknisk kompetens en grundförutsättning för det lyckade resultatet.

Resultat

Med de nya systemen hade Aros Kapital de systemstöd de behövde för att för att fortsätta sin expansion. Systemen kunde snabbt anpassas efter kundernas växlande behov och även skalas upp och vidareutvecklas i takt med att verksamheten växte och utvecklades.

circle-image.jpg

Vill du veta mer om våra systemlösningar?

Jonas Wollinger
jonas.wollinger@sigma.se
+46 703 79 21 48

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se

Nu har Sigma IT blivit Nexer. Med digital spetskompetens skapar vi framtiden redan idag. Vi förvandlar visionära idéer till konkreta strategier. Som kund hos oss ligger du steget före