HELHETSLEVERANTÖR AV APPLIKATIONSFÖRVALTNING

 

Anticimex startade redan 1934 och gått från att vara ett svenskt familjeföretag till ett internationellt företag med omkring 4 000 anställda som finns i 17 länder. I dag har verksamheten utvecklats och är inriktad på att skapa sunda och hälsosamma miljöer åt både företag och privatpersoner.

Utmaning

Anticimex har en tradition av att själva utveckla och förvalta sina egenutvecklade system för sin verksamhet. I takt med växande behov och mer kritiska system och applikationer kunde allt inte längre hanteras med befintlig personal. Anticimex önskade en leverantör som kunde vara en partner över tid och som både kunde leverera specifik kompetens, avlasta vid toppar och samtidigt snabbt sätta sig in i verksamheten. Man ville heller inte bli för personberoende med den IT-personal man har anställd. Att upprätta ett beställarförhållande med en partner som kunde leverera utifrån behov och vara IT-avdelningens förlängda arm var ett viktigt önskemål.

Lösning

Anticimex valde att gå in i ett partnerskap med Sigma som nära leverantör gällande applikationsförvaltning för deras inloggade sidor.

Kunden ville ha ett ramavtal som lätt kan avropas oavsett fråga för att säkra upp verksamheten då befintlig personal inte finns tillgänglig eller kompetens inom området saknas.

Sigma har ett eget dedikerat team för Anticimex där samma personer möter kunden och det har gett Anticimex den trygghet man önskade inför framtida utveckling och förvaltning. Ett nära samarbete och partnerskap har växt fram med bl.a. en gemensam styrgrupp. Att finnas nära kunden var också viktigt och avgörande.

Resultat

Genom Sigma fick Anticimex en förvaltningspartner med möjlighet att ta ett helhetsansvar för alla de applikationer som man önskade outsourca support, förvaltning och vidareutveckling för.

I och med att Sigma redan var insatta i verksamheten samt att alla rutiner för arbetet var etablerade så kunde omfattningen enkelt utökas med ytterligare applikationer eller vidareutvecklingsprojekt efter hand som behov uppstod.

circle-image.jpg

Vill du veta mer om applikationsförvaltning?

Jesper Valfridsson
jesper.valfridsson@sigma.se
+46 768 47 83 83

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se

Nu har Sigma IT blivit Nexer – framtidens techbolag. Med digital spetskompetens inom strategi, teknik och kommunikation skapar vi framtiden redan idag. Som kund hos oss ligger du alltid steget före.